SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

do wody

  • Zaczać juz czas najwyższy i zmienić się na lepsze

    Post
    Trening dla początkujących

    Dzisiaj Pierwszy dzień w Pracy :) Nic wielkiego ale cieszę się że pracuję. Z ćwiczeń dziś siłka. Było tak: Rozgrzewka porządna najpierw. 1.Wyciskanie w leżeniu na płaskiej ławce 1x8 2.Rozpiętki na płaskiej ławce 1x8 3.Wyciskanie zza karku 1x8 4.Wznosy sztangielek bokiem 1x8 5.Przysiady ze sztangą 1x8 6.Prostowanie nóg 1x8 7.Zginanie nóg 1x8 [...]

    Odpowiedzi: 228 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-05-04 19:43:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Agovirin Depot

    Post
    Doping

    [...] tu masz skopiowalem ze stronki poczytaj co o nim pisza.. Agovirin Testosteron suspension jest produktem w zastrzykach, zawierających testosteron (nie ester) na bazie wody. Ponieważ testosteron nie jest wysoce rozpuszczalny w wodzie steryd będzie oddzielać się od wody w przypadku gdy ampułka zostanie pozostawiona nieruchomo na kilka [...]

    Odpowiedzi: 35 Ilość wyświetleń: 9434 Data: 2004-08-13 17:10:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ile czasu ma sie gotowac kurczak ? wrzucamy do gotujacej sie wody i tak kolo 15min, dobrze pamietam?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-11-29 16:54:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a jak jest z duszeniem kurczaka? wlewam do garnka odrobine wody, jak sie gotuje dorzucam kurczaka i co? przykrywam co jakis czas mieszajac?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-12-01 18:43:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] (ja proponuje dodac jeszcze jakis warzyw zeby bylo smaczniejsze,np.papryka,cebula),zalewasz bulionem, nie za duzo ,tak ok.1/2 szklanki (bulion przygotowujemy z ugotowanej wody i koskti rosoloej chyba ze masz w domu akurat rosol), przykrywasz i juz Pare minut i gotowe.Jezeli nie lubisz suchej piersi z kurczaka to ten sposob powinien Ci [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-12-02 13:34:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mozna tez szklanke wody parenascie minut przed posilkiem:) Mozna minimalnie oszukac wtedy organizm co do ilosci jedznia spozytego potem ;]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-04-15 16:50:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a dlaczego kure do gotowanej wody? duzo strace jak zalewam zimna i wstawiam na gaz?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-05-13 15:01:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • hej jak zrobie proszek z platkow owsianych dodam mleka czy wody;p i proszku do pieczenia to uda mi sie zrobic gofry ktos probowal?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-05 15:06:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kolezanka nie kolega:) ja robie 50 g owsianych(miksuje na proszek) pol lyzeczki proszku do pieczenia, 1 bialko,1 jajo,zeby mialo plynna konsystencje w miare dodaje wody gazowanej albo mleka co tam masz;p,lyzke oleju mieszam wszystko i na gofrownice tez troche okropiona olejem(bardzo dobre :D) a tu przez kogos innego masz:D Na słodko Na słono [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-18 09:34:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • marcheloka 1. Nie ma znaczenia, ja też wrzucam mięso do zimnej wody, ryż również. 2. Tutaj jest podstawowa różnica, gdy gotujesz np. ziemniaki w słonej wodzie zmieniasz ich smak, chłoną one sól zawartą w wodzie i masz inny smak w całej ich objętości. Gdy solisz na talerzu masz, hm... niesłonego posolonego ziemniaka (trudno wytłumaczyć ale myślę że [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-23 22:58:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] "Jezeli chcemy zachowac wysoka wartosc odzywcza miesa, produkty najlepiej w calosci wrzucac do gotujacej wody.W ciagu kilku sekund rozpoczyna sie proces scinania bialek powierzchniowych,co chroni przed "ucieczka" skladnikow pokarmowych." No to jest ciekawe, kurde [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-02-23 23:53:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jaka konsystencje powinna miec quinoa po ugotowaniu,mi zawsze wychodzi papka i sie przykleja pod koniec do garnka.Daje 1,5 szklanki wody na pol quinoi.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-21 14:16:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • co zrobić żeby omlet nie opadał? dziś sobie zrobiłem i na patelni jak się robił był mega gruby,ale po wyjeciu opadł o połowe :( składniki : 100g owsianych,20g mąki ryżowej,20g białka,4 całe jaja,100ml mleka,owoce do smaku i słodzik. może dodać troche wody gazowanej?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-07-18 08:52:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] moczyć w celu utraty przez nie soli? Obecnie wkładam do słoika, zalewam wodą i zakrywam przykrywką. Wodę co jakiś czas wymieniam. Powinny być w lodówce lub bez przykrywki? 3. Gdy nie są już słone, trzymać je zalane i wymieniać wodę co jakiś czas czy luzem bez wody? Z przykrywką czy bez? Wybaczcie za głupie pytania, ale w kuchni słabo się czuję

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-07-22 18:37:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Beny 179 , 1.Mozna, tylko zrob gesciejszą mase, sprobuj tez dodac wody gazowanej zamiast zwyklej. 2. No a lody to coz, musisz pokombinowac, na pewno dodaj mleko, porzeczki, slodzik ,jajek raczej nie warto (do prawdziwych lodow dodaje sie taki kogel mogel z zoltek i cukru), sprobuj dodac odzywki, moze odtluszczonego mleka w proszku, sprobuj i [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-07-23 00:36:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • albo do takiej zapiekanki zamiast ryżu/makaronu zetrzeć ziemniaków :-) ja zamierzam teraz testować opcję, że pod koniec gotowania ryżu, odleje trochę wody i wrzucę np. rodzynki/żurawinę/starte jabłko albo nawet trochę banana wkroję, powinien wyjść ryż na słodko....teoretycznie %-)

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-23 22:00:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • bartekrs4 a co to ma do nasiąkania ryżu wodą? I tak sie wsiąknie tyle wody ile powinno. MrNowy ryż za bardzo nasiąka wodą bo go za długo gotujesz. Gotuj krócej, najlepiej połowe czasu która jest podana na opakowaniu (7-8min), potem niech ryż drugie tyle postoi w tej wodzie w której gotowałeś. BTW. tak wogóle to o co konkretnie chodzi Ci w tym [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-03 19:04:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • odnośnie sosów - nie popadajmy w ortoreksję... łyżeczka śmietany 12%, łyżeczka mąki pszennej i 150-200ml wody, do tego jakaś kostka mięsna/rosołowa i mamy pyszny sos, który ma max. 50kcal :)

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-13 22:09:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • najlepiej zostawić na parę godzin, żeby lód się roztopił, a później wycisnąć nadmiar wody. to w przypadku całych liści. tej papki to ja w ogóle nie jem, niedobre to jak cholera @-| IMO, najlepiej kupić szpinak w liściach świeży, sprzedają teraz w różnych sklepach całe paczki. Jest o niebo lepszy od tego mrożonego. I wystarczy go tylko umyć, [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-26 14:19:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • nie, żadnej wody %-) dajesz rybę na folię, jak masz same filety, to kawałki masła na wierzch, jak masz całą rybę, to w środę, solisz. pieprzysz, sypiesz ziołami (możesz zamiast tego utrzeć je z masłem), zawijasz w folii, dziabdziasz widelcem i wrzucasz do piekarnika. a w ogóle to zazdroszczę świeżej makreli @-) gdzieś w supermarkecie można dostać [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-23 21:55:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)